Zaklada Znanje na djelu, u suradnji s Institutom Ruđer Bošković i partnerskim tvrtkama, treću godinu zaredom organizira jednodnevni edukativni program za nastavnike. Program se sastoji od dva dijela. Ujutro se održavaju interaktivne radionice u laboratorijima Instituta Ruđer Bošković, nakon čega slijede posjeti uglednim hrvatskim tvrtkama koja se znanstvenim dostignućima koriste u svakodnevnoj djelatnosti. Održat će se 4. svibnja 2018. godine.

Institut Ruđer Bošković ove je godine pripremio 13 novih radionica iz područja fizike, kemije, biokemije, biologije okoliša i informacijskih znanosti.

STEM. Rastem. Istražujem. – za učenike srednjih škola održat će se 18. i 19. svibnja. U ovom dvodnevnom programu učenici će prvo sudjelovati u radionicama te će posjetiti tvrtke, a dan kasnije, srednjoškolci imaju priliku postati demonstratori na manifestaciji Dani otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković.

Hrvatske tvrtke koje su dosad sudjelovala u programu su Končar, Xelia, Ericsson Nikola Tesla, Pliva, Hrvatski telekom, Zagrebačke otpadne vode, Centar za forenzična istraživanja Ivan Vučetić, Genos i INA.

Prijave će biti otvorene u travnju 2018. godine, a neophodne su za sudjelovanje u programu. Za više informacija pratite naše web i facebook stranice. Za detaljni program radinica slobodno nas kontaktirajte na info@znanjenadjelu.hr.