Karijeroteka

KARIJEROteka je niz video razgovora s vodećim ljudima iz svijeta rada koji odgovaraju na pitanja poput Koji je najzanimljiviji aspekt Vašeg rada? Kako se razvijala Vaša karijera? Koje su vještine ključne u Vašem poslu? Kakav biste savjet dali 16-godišnjem sebi?

Namijenjena je učenicima viših razreda osnovnih i učenicima srednjih škola, te ih želi potaknuti da saznaju nešto više o zanimanjima i radnim mjestima koja ih interesiraju. S mladima razgovaraju poznati dizajneri, liječnici, bankari, kemičari, fizičari i mnogi drugi, a sve s ciljem poticanja mladih ljudi da istražuju karijere u Hrvatskoj.

Dio filmova snimljen je u obliku Zoom razgovora, a od 2022. godine filmove snimamo izravno na radnom mjestu naših gostiju: u šumi, u uredu ili u ordinaciji. Sve dosadašnje KARIJEROteke moguće je pretraživati i pogledati u KARIJERO-VIDEOTECI.

Izdanje KARIJEROteke 2020./2021. ostvareno je u partnerstvu s tvrtkama ZOV i BOSCH, a stvaranje programa podržala je zaklada ERSTE Stiftung. KARIJEOteke 2021. i 2022. osmišljene su i stvorene u suradnji sa zakladom Konrad Adenauer, te se mlade upoznalo s novim zanimanjima iz sektora zelene ekonomije te Ciljevima održivog razvoja UN-a.

KARIJEROteku podržavaju i Rudarsko-geološko naftni fakultet, Veterinarski fakultet, Končar, Roto te Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika.

Ukoliko želite vaš sektor ili tvrtku predstaviti mladima, pogledajte našu ponudu sponzorskih i marketinških paketa i javite nam se na info@znanjenadjelu.hr!