Karijeroteka

Online program za djecu i mlade  Znanje na djelu / Wissen am Werk zove se – KARIJEROTEKA. Karijeroteka je niz razgovora s vodećim ljudima iz svijeta rada koji odgovaraju na pitanja Koji je najzanimljiviji aspekt Vašeg rada? Kako se razvijala Vaša karijera? Koje su vještine ključne u Vašem poslu? Kakav biste savjet dali 16-godišnjem sebi?

KARIJEROTEKA je namijenjena učenicima 8. razreda osnovnih škola i  učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola i želi ih potaknuti da saznaju nešto više o uzbudljivim poslovima kroz razgovor s onima koji ih obavljaju.

S mladima razgovaraju poznati dizajneri, liječnici, bankari, kemičari, fizičari i mnogi drugi, a sve s ciljem poticanja mladih ljudi da istražuju karijere u Hrvatskoj. Webinari su organizirani uvijek posljednja dva četvrtka u mjesecu i moguće ih je pratiti uživo te sudjelovati u razgovoru, a propuštene KARIJEROTEKE moguće je pogledati u KARIJERO-VIDEOTECI.

Izdanje KARIJEROTEKE 2020./2021. ostvareno je u partnerstvu s tvrtkama ZOV i BOSCH, a stvaranje programa podržala je zaklada ERSTE Stiftung.

Jesenski dio KARIJEOTEKE 2021./2022. osmišljen je i stvoren u suradnji sa zakladom Konrad Adenauer te će se mladi upoznati novim zanimanjima iz sektora zelene ekonomije te Ciljevima održivog razvoja UN-a.

konrad