Karijeroteka

Karijeroteka je niz video razgovora s vodećim ljudima iz svijeta rada koji odgovaraju na pitanja poput Koji je najzanimljiviji aspekt Vašeg rada? Kako se razvijala Vaša karijera? Koje su vještine ključne u Vašem poslu? Kakav biste savjet dali 16-godišnjem sebi?

Karijeroteka je namijenjena učenicima viših razreda osnovnih te učenicima srednjih škola i želi ih potaknuti da saznaju nešto više o uzbudljivim poslovima. S mladima razgovaraju poznati dizajneri, liječnici, bankari, kemičari, fizičari i mnogi drugi, a sve s ciljem poticanja mladih ljudi da istražuju karijere u Hrvatskoj.

Dio filmova snimljen je u obliku zoom razgovora, a od 2022. godine filmove snimamo na raznim poslovnim lokacijama naših gostiju: u šumi, u uredu ili u ordinaciji. Sve dosadašnje KARIJEROTEKE moguće je pretraživati i pogledati u KARIJERO-VIDEOTECI.

Izdanje KARIJEROTEKE 2020./2021. ostvareno je u partnerstvu s tvrtkama ZOV i BOSCH, a stvaranje programa podržala je zaklada ERSTE Stiftung.

KARIJEOTEKE 2021. i 2022. osmišljene su i stvorene u suradnji sa zakladom Konrad Adenauer te se mlade upoznalo s novim zanimanjima iz sektora zelene ekonomije te Ciljevima održivog razvoja UN-a.

KARIJEROTEKU podržavaju i Rudarsko-geološko naftni fakultet, Veterinarski fakultet, Končar, Roto te Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika. Ukoliko želite vaš sektor ili tvrtku predstaviti mladima, javite nam se na info@znanjenadjelu.hr