Biraj svoju budućnost

Aktivnosti

Osnovne škole. Srednje škole. Fakulteti. Vrhunske tvrtke. Najbolji instituti.

Programi vam omogućuju da posjetite tvrtke i institucije, zavirite u njihov svijet rada, upoznate se s načinom rada i vještinama potrebnima za određena radna mjesta.

Pitate ih na licu mjestu što vas zanima, provjerite ona zanimanja koja vam se čine dobra, saznate za radna mjesta i karijere o kojima pojma niste imali, te na kraju programa sami odlučite koju ćete školu upisati, što ćete studirati i gdje želite raditi.

Što radimo?

Spajamo obrazovni i poslovni svijet.

Vodimo vas u tvrtke i institucije u kojima možete izravno osjetiti i doživjeti pojedino zanimanje.

Programima za mlade i nastavnike pružamo vam stjecanje praktičnog znanja.

Pomažemo vam da odlučite o svojoj karijeri u šarolikom svijetu gospodarstva.

Zaklada Znanje na djelu ponosni je partner Interreg projekta EDU-LAB.

Zašto?

Mladi mogu graditi karijeru u Hrvatskoj.
Važno je obrazovanje povezati s praktičnim aspektima i teoriju doživjeti u tvrtki ili instituciji. Dati mladima priliku da sami oblikuju svoju budućnost.
Upoznati ih sa svijetom rada dok su još u školi ili fakultetu da bi lakše odlučili što žele raditi i zašto.

Budite partner

Želi li vaša tvrtka sudjelovati u programima Znanje na djelu, želi biti domaćinom učenicima na dvodnevnoj praksi, ili pak želi ugostiti skupinu nastavnika ili njihovih učenika, slobodno nas kontaktirajte na: info@znanjenadjelu.hr. Mi ćemo odabrati najbolje kandidate za vas.

Karijeroteka

KARIJEROTEKA

Online program za djecu i mlade  Znanje na djelu / Wissen am Werk zove se – KARIJEROTEKA.

PRO-YOUTH

Međunarodni programi učenja kroz rad u području  kulturnog i baštinskog turizma ZAJEDNIČKO RJEŠENJE ZA: nezaposlenost mladih ljudi nedostatak kvalificiranog osoblja.

POGLEDAJ. PROBAJ. DOŽIVI.

Dođite i probajte, sjednite na radno mjesto koje vam se sviđa i sami pogledajte o čemu se tu radi. Budite nečija sjena!

STEM. RASTEM. ISTRAŽUJEM

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

ČEsta pitanja

Mogu li se na program STEM. Rastem. Istražujem. prijaviti i osnovnoškolski nastavnici?

Mogu. Dio programa organiziran za učenike, prilagođen je isključivo srednjoškolskom uzrastu, no u programu za nastavnike dobrodošli su i nastavnici osnovnih škola.

Mogu li dobiti potvrdu o sudjelovanju u programu?

Svi sudionici programa, po završetku, dobivaju potvrdu o sudjelovanju kao PDF koji mogu isprintati na svom računalu. Tvrtke i institucije te škole dobivaju zahvalnice.

Kako saznati sve novosti o programima?

Sve obavijesti vezane uz najavu programa, rokove prijava i slično objavljujemo na svojim mrežnim stranicama i facebook profilu. Ako želite redovito primati newsletter, javite nam se na info@znanjenadjelu.hr.

Što ako učenici zbog bolesti, ili nekog drugog razloga, ne mogu sudjelovati u nekom od programa?

Obaveza učenika je o tome pravovremeno obavijestiti Znanje na djelu i domaćina.

Kako se učenici pripremaju za praksu u programu Pogledaj. Probaj. Doživi?

Kao prvo, očekujemo od učenika da prouče sve dostupne informacije o tvrtci domaćina (mrežne stranice, napise u medijima, usluge ili proizvode), te da se na taj način pripreme za posjet.


2.
Dogovaramo s domaćinima vrijeme, mjesto i trajanje prakse te, prije početka prakse, dostavljamo potpisanu i skeniranu uputnicu i suglasnost. Nakon toga o rasporedu prakse obavještavamo školu i učenika.


3.
Prije posjete roditelji/ stratelji ili učenici, ako su punoljetni, moraju pažljivo pročitati i potpisati uputnicu i suglasnost te ju dostaviti u Zakladu. Učenici će dobiti pismene Upute, te u skladu s time, najaviti svoj dolazak domaćinima barem dva dana unaprijed telefonom ili e-mailom.


4.
Učenici su obavezni u točno dogovoreno vrijeme biti kod domaćina, te cijelo vrijeme boravka pažljivo pratiti upute mentora.


5.
Nakon završetka prakse, očekujemo da će se učenici pismenim putem zahvaliti domaćinima na pruženoj prilici.

Koji je tijek selekcije u programu Pogledaj. Probaj. Doživi?

Prvo učenici sudjeluju u radionici Skok u budućnost. Nakon toga pišu životopis i motivacijsko pismo na temelju kojeg se vrši prva selekcija.

Učenici koji su ušli u drugi krug prezentiraju svoje “zanimanje snova” komisiji koja se sastoji od učenika koji su ranijih godina sudejlovali u programu, predstavnika partnerskih tvrtki te predstavnika Znanje na djelu.

Oni koji pokažu najviši stupanj motiviranosti i entuzijzma dobivaju priliku da dva dana provedu na radnom mjestu po želji.