KARIJEROlink praksa u odjelu ljudskih potencijala: Intervju s gimnazijalkom Lorenom

kol 25, 2023 | KARIJEROlink, Vijesti

Kako izgleda praksa u odjelu ljudskih potencijala? Pročitajte intervju s Lorenom, učenicom jedne zagrebačke gimnazije koja je u sklopu projekta KARIJEROlink provela 3 dana u GRAWE osiguranju!

Kako to da si odabrala baš praksu u GRAWE osiguranju, u odjelu Ljudskih potencijala?

Praksu sam odabrala u GRAWE osiguranju, u odjelu Ljudskih potencijala jer se zanimam za područje psihologije što se tiče upisa na fakultet te je taj odjel usko povezan uz istu. Isto tako, čula sam dobra iskustva vezano uz GRAWE osiguranje te mi se činilo korisnim odabrati isto.

Kroz koje si zadatke i aktivnosti imala priliku proći sa svojim mentoricama?

Imala sam priliku proći zadatke vezane uz employer branding, uređivanje društvenih mreža (izvanuredske i privatne aktivnosti tvrtke), zadatak o usporedbi oglasa za posao GRAWE osiguranja i ostalih osiguravajućih kuća, selekciju kandidata za posao, plan pripreme novozaposlene osobe u tvrtci, te prisustvovati razgovoru za posao.

Što ti se od radnih zadataka najviše svidjelo?

Najviše mi se svidjelo prisustvovanje razgovoru za posao, jer sam dobila dojam iz prve ruke kako to izgleda kada se netko prijavljuje za određenu poziciju te koje sve kvalifikacije mora imati.

Je li te nešto na praksi iznenadilo? Jesi li se susrela s nečime što nisi očekivala?

Ne mogu reći da me u praksi nešto iznenadilo što nisam očekivala. Baš naprotiv, iskustvo je nadmašilo moja očekivanja.

Što te se najviše dojmilo tijekom prakse?

Najviše me se dojmilo to što su svi veoma pristupačni: od mentorica odjela Ljudskih resursa, mentora drugih odjela, voditelja istih i ostalih zaposlenika. Mentorice su opširno i temeljito sve objašnjavale te imale strpljenja za sva postavljena pitanja. Veoma su otvorene i komunikativne ne samo u pogledu rada već sveopćih područja. Što se pak tiče rada u odjelu ljudskih potencijala, najviše me se dojmilo to što su međuljudski odnosi jako dobri i to ne samo u tom, već i u drugim odjelima. Općenito se dosta ulaže u unutarnje odnose i jačanje tima.

Je li praksa ispunila tvoja očekivanja?

Ako da, na koji način? Ako ne, što bi još voljela vidjeti i iskusiti?

Praksa je definitivno ispunila, čak i nadmašila moja očekivanja.

Možeš li se u budućnosti vidjeti u ljudskim potencijalima?

U budućnosti se mogu vidjeti u ljudskim potencijalima, jer je posao raznolik i obuhvaća meni interesantne grane psihologije, ekonomije…

Bi li sudjelovanje u KARIJEROlink praksi preporučila svojim prijateljima i prijateljicama?

Ako da, kako bi im u par rečenica opisala što mogu očekivati?

Sudjelovanje u KARIJEROlink praksi bih preporučila svojim prijateljima i prijateljicama jer sam ja osobno jako zadovoljna. Možete očekivati intenzivno učenje novih stvari vezano uz odjel, koje ujedno i vrlo kreativno i poučno. Isto tako, dobijete bolji uvid u to želite li se zaista i dalje nastaviti razvijati u određenom sektoru, te imate li potencijala za isti.

 

Projekt učeničkih praksi KARIJEROlink organizira Zaklada Znanje na djelu, uz potporu Konrad-Adenauer-Stiftung, GRAWE osiguranja Hrvatska, Styria medijske grupe, te AHK Kroatien/Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Više o projektu možete pročitati ovdje.