Predstavljanje projekta EDU-LAB u Sofiji

Zaklada Znanje na djelu sudjelovala je u predstavljanju EDU-LAB projekta na Sedmom godišnje forumu o EU strategiji za dunavsku regiju. Forum je održan je 18. i 19. listopada 2018. u Sofiji, u organizaciji Republike Bugarske kao predsjedavajuće Dunavskom strategijom i Europske komisije. Na kraju Foruma, predsjedavanje je preuzela Rumunjska.

Direktorica EDU-LAB projekta Agnes Sebestyen,

European Foundation for Education i Jasenka Gojšić,

voditeljica projekta EDU-LAB, Zaklada Znanje na djelu

 

Tema Foruma bila je Turizam i nasljeđe, što je od interesa i za novi projekt Zaklade ERASUMS+ PRO-YOUTH.

Forum je okupio preko 600 sudionika iz regije, kako bi se sagledali dosadašnji rezultati i nove mogućnosti da se kroz suradnju odgovori na izazove s kojima se dunavska regija suočava, uključujući sigurnost, mobilnost i očuvanje kulturnog i prirodnog nasleđa. Kao dio Foruma postavljena je tematska izložba na otvorenom, na Mostu ljubavnika pored Nacionalne palače kulture, u kojoj se Forum održao. Izložene fotografije nastale su na projektima fokusiranim na turizam i očuvanje kulturonog i prirodnog okoliša u dunavskoj regiji.

“Na Forumu su prezentirani iznenađujuće životni projekti, s vrlo konknretnim rezultatima i velikim utjecajem na kvalitetu života u dunavskoj regiji. Možda najbolje o postojećim projektima govori izložba izabranih fotografija postavljena na Mostu ljubavnika (eng. Lover’s Bridge). Dojmljiva je kreativnost, inovativnost i humanost koju ta izložba odražava. Gledajući fotografije na izloži, svim srcem sam poželjala da što više mladih ljudi uspije ostvariti blagostanje upravo ovdje. Cijeli Forum daje novi smisao i našem, EDU-LAB projektu. EDU-LAB ima cilj kreirati prilike za mlade ljude u dunavskoj regiji kroz približavanje obrazovanja i gospodarstva.”, kaže Jasenka Gojšić, voditeljica EDU-LAB projekta u Zakladi.

 

Snimke s Foruma i više o Forumu možete pronaći na:

https://www.youtube.com/watch?v=LWp6a3PkGGo&feature=youtu.be

https://www.7danube-forum-sofia.eu/

Povezano…

Probudi svoj poziv

Probudi svoj poziv

Zaklada Znanje na djelu sudjeluje u programu Erasmus+ kroz WAKE UP YOUR VOCATION, projekt koji uključuje više od 30 edukativnih centara, 600 mladih, roditelja te javnih i privatnih subjekata kako bi smanjili jaz između obrazovnog sustava i tržišta rada i olakšali...

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Od 23. do 25. ožujka 2022. godine partneri StartNet Europe mogli su se sastati uživo po prvi put u više od dvije godine. U Zagrebu je organiziran šesti StartNet Europe Network sastanak na kojemu su sudjelovali partneri iz Austrije (), Belgije (Tracé Brussels),...