Znanje na djelu na početnoj radionici projekta Young Climate Professionals

lis 13, 2022 | Vijesti

znanje na djelu

 

U Znanju na djelu smo ponosni što smo sudjelovali u odličnoj početnoj radionici projekta Young Climate Professionals, kao partneri THE CIVICS Innovation Hub i Sofia Platform. 30 mladih iz 9 europskih zemalja sudjelovalo je u ovoj prvoj od četiri aktivnosti, koje će ih zbližiti i okupiti kao YCP-ove.

Nakon kratkog uvoda u rad vodećeg partnera THE CIVICS i međusobnog upoznavanja, sudionici su se upustili u grupne diskusije o specifičnostima svojih zemalja u borbi protiv klimatskih promjena. Projektni facilitator, predstavnici projektnih partnera i svi sudionici zajedno su razgovarali o relevantnim temama u području zelene pismenosti, te su se dodirnuli očekivanja sudionika. U popodnevnoj sesiji, kandidati su u grupama radili na temeljnim aspektima projektnih prijedloga. Ovdje su mogli izraziti svoje mišljenje o tome što je potrebno za uspješnu komunikacijsku strategiju, za prikladan financijski plan, kao i za uvjerljivo predstavljanje projektne ideje potencijalnim financijerima.

Nakon finalizacije naših smjernica za projektne prijedloge, veselimo se prvim projektnim idejama koje će naši YCP-ovci osmisliti do sljedeće aktivnosti na početku prosinca. Projektne ideje trebaju biti usmjerene na borbu protiv klimatskih promjena u svojoj zajednici, te podizati svijest o temi zelene pismenosti. Najizvrsnija ideja osvojit će mini financijsku potporu, koja će pobjednicima omogućiti implementaciju projekta u vlastitoj zajednici. Za više informacija o projektu, kliknite ovdje.