Znanje na djelu na početnoj radionici projekta Young Climate Professionals

lis 13, 2022 | Vijesti

znanje na djelu

 

U Znanju na djelu smo ponosni što smo sudjelovali u odličnoj početnoj radionici projekta Young Climate Professionals, kao partneri THE CIVICS Innovation Hub i Sofia Platform. 30 mladih iz 9 europskih zemalja sudjelovalo je u ovoj prvoj od četiri aktivnosti, koje će ih zbližiti i okupiti kao YCP-ove.

Nakon kratkog uvoda u rad vodećeg partnera THE CIVICS i međusobnog upoznavanja, sudionici su se upustili u grupne diskusije o specifičnostima svojih zemalja u borbi protiv klimatskih promjena. Projektni facilitator, predstavnici projektnih partnera i svi sudionici zajedno su razgovarali o relevantnim temama u području zelene pismenosti, te su se dodirnuli očekivanja sudionika. U popodnevnoj sesiji, kandidati su u grupama radili na temeljnim aspektima projektnih prijedloga. Ovdje su mogli izraziti svoje mišljenje o tome što je potrebno za uspješnu komunikacijsku strategiju, za prikladan financijski plan, kao i za uvjerljivo predstavljanje projektne ideje potencijalnim financijerima.

Nakon finalizacije naših smjernica za projektne prijedloge, veselimo se prvim projektnim idejama koje će naši YCP-ovci osmisliti do sljedeće aktivnosti na početku prosinca. Projektne ideje trebaju biti usmjerene na borbu protiv klimatskih promjena u svojoj zajednici, te podizati svijest o temi zelene pismenosti. Najizvrsnija ideja osvojit će mini financijsku potporu, koja će pobjednicima omogućiti implementaciju projekta u vlastitoj zajednici. Za više informacija o projektu, kliknite ovdje.

 

Uspješno dovršen projekt Transition Dialogue 2019-2022

Uspješno dovršen projekt Transition Dialogue 2019-2022

Na skupu stručnjaka i predstavnika medija u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa 23. studenoga 2022. predstavljeni su rezultati međunarodnog projekta Transition Dialogue 2019-2022 – Dealing with change in democratic ways. Projekt je započeo mapiranjem načina na...

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Svake godine, međunarodni dionici iz znanosti, politike, poslovnog svijeta i kulture, te stotine mladih stipendista iz Europe i šire, sastaju se na Europskom Forumu Alpbach u austrijskim Alpama. Ove godine, forum je održan od 21. kolovoza do 2. rujna, pod nazivom NOVA...