Više od 550 učenika pratilo Karijeroteku

svi 30, 2021 | Karijeroteka, Uncategorized @hr, Vijesti

Zaklada Znanje na djelu uspješno je završila program KARIJEROTEKA 2020.2021. Sve je počelo u listopadu 2020. kao odgovor na krizu uzrokovanu pandemijom uslijed koje nije više bilo moguće izvoditi programe uživo. Ovaj novi online program za djecu i mlade niz je razgovora s poticajnim profesionalcima iz različitih industrija i područja koji su odgovarali na pitanja „Koji je najzanimljiviji aspekt Vašeg posla? Kako se razvijala Vaša karijera? Koje su vještine ključne u Vašem poslu? Kakav biste savjet dali 16-godišnjem sebi?“

U prvoj, ali vrlo uspješnoj sezoni, imali smo 17 govornika i napravili 14 webinara. Pratilo nas je više od 550 učenika iz 68 škola i 30 gradova. Imali smo posjetitelje i izvan Hrvatske iz Bosne i Hercegovine te Srbije. Rezultat programa jest i 14 video zapisa KARIJEROTEKA koji ostaju kao trajni sadržaj za djecu i mlade, ali i roditelje i nastavnike koji se zanimaju za razvoj karijere u Hrvatskoj.

Matija Gracin iz tvrtke Rimac automobili govorio je o važnosti tehničke naobrazbe i sposobnosti da „možeš nešto napraviti svojim rukama“. Liječnica Tina Dušek izjavila je: „Nisam nikad razmišljala o odlasku iz Hrvatske jer je posao liječnika, ma gdje on taj posao obavljao, u suštini isti“. Ivana Marasović, humanitarka, pojasnila je kako pronaći zadovoljstvo u volonterskom radu. Imali smo zatim mladu psihologicu Jelenu Abramović zaposlenu u ljudskim resursima tvrtke Bosch Hrvatska, kemijskog tehnologa Marina Ganjta iz tvrtke ZOV. Bila je tu i nagrađivana režiserka Dana Budisavljević i geolog Jelena Parlove, pa čak nam je u goste došao i Siniša Jembrih, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Zagreb. Sve propuštene Karijeroteke s rudarima, turističkim vodičima, dizajnerima i gejmerima možete pogledati na našoj platformi Karijero-videoteka.

Nova sezona Karijeroteke počinje u rujnu 2021. godine, a do tada nam se slobodno javite s prijedlozima i upitima na info@znanjenadjelu.hr.