Uspješno proveden pilot projekt “Pogledaj. Probaj. Doživi.” za osnovne škole

velj 24, 2020 | Pogledaj-Probaj-Doživi, Vijesti

Učenici osmih razreda Osnovne škole Miroslava Krleže posjetili su u petak 14. veljače tvrtku Franck u sklopu programa „Pogledaj. Probaj. Doživi.“ koji zaklada Znanje na djelu provodi već šestu godinu zaredom. Program se proteklih godina priređivao isključivo za učenike srednjih škola te je ovaj posjet zapravo pilot projekt za osnovnoškolce.

Mali posjetitelji imali su prilike pogledati proizvodnju čajeva, ali i poslušati predavanja stručnjaka iz odjela financija, ljudskih potencijala te kontrole kvalitete. Možda i zanimljivija od predavanja bila su pitanja osnovnoškolaca koja su potaknula sadržajne rasprave na temu motivacije, profesionalne orijentacije te povezanosti odjela unutar poduzeća.

Posjet je bio zabavan, ali i poučan. Baš je bilo lijepo vidjeti zaposlenike koji šire toliko dobre energije“, izjavila je nakon posjeta Maria T., učenica osmog razreda OŠ Miroslava Krleže.

Znanje na djelu prepoznalo je važnost uključivanja osnovnoškolaca u svoje programe jer se upravo u osnovnoj školi donosi odluka o upisu u srednju školu koja već uvelike određuje tijek karijere mlade osobe. Glavni cilj programa „Pogledaj. Probaj. Doživi.“ jest upoznavanje učenika s mogućostima razvoja karijere, povećanje zaposlenosti mladih i sprječavanje odlaska mladih iz Hrvatske.

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Svake godine, međunarodni dionici iz znanosti, politike, poslovnog svijeta i kulture, te stotine mladih stipendista iz Europe i šire, sastaju se na Europskom Forumu Alpbach u austrijskim Alpama. Ove godine, forum je održan od 21. kolovoza do 2. rujna, pod nazivom NOVA...