Učenici istražuju svijet znanosti u laboratorijima IRB-a

svi 10, 2016 | Vijesti

Dan uoči tradicionalnog Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković, učenici trećih razreda srednjih škola marljivo će raditi na mini znanstvenim projektima istražujući najnovije znanstvene metode u različitim područjima prirodnih znanosti, počevši od kemije i biomedicine, sve do istraživanja okoliša.

U petak, 13. svibnja , učenici će, pod vodstvom mentora, raditi na čak devetnaest radionica koje su zajednički organizirali Zaklada Znanje na djelu i Institut Ruđer Bošković. Nakon toga će uputiti u vodeće farmaceutske, ICT i biotehnološke tvrtke kako bi vidjeli kako se znanost primjenjuje u industriji. Učenici će, u manjim skupinama, posjetiti osam tvrtki i institucija.

U subotu će učenici, koji su sudjelovali u radionicama, zajedno sa svojim mentorima, biti domaćini velikim i malim posjetiteljima Otvorenih dana.
U samo tri dana popunjena su sva mjesta na radionicama za učenike u okviru programa „Istražujem svijet znanosti i inovacija“. „Istražujem svijet znanosti i inovacija“, od sredine ožujka, zajednički provode Zaklada Znanje na djelu i Institut Ruđer Bošković s ciljem proširivanja znanja o STEM zanimanjima (prirodnim i tehničkim znanostima, ICT tehnologiji, inženjerstvu i matematici).