Prijavite se na radionicu Vještine budućnosti i profesionalno usmjeravanje mladih

ruj 8, 2023 | Vijesti, Wake up

Pridružite nam se na završnoj konferenciji i radionici Erasmus+ projekta Wake up your vacation, na kojoj ćemo se baviti temom vještina budućnosti i profesionalnim usmjeravanjem mladih!

Na završnoj konferenciji predstavit ćemo rezultate projekta:

R1: Istraživanje iskustava i stavova prema profesionalnom usmjeravanju

R2: Izrada priručnika za profesionalno usmjeravanje mladih

R3: Izrada preporuka za EU politike za uključivanje profesionalnog usmjeravanja u sustav obrazovanja

Na radionici ćemo detaljnije predstaviti kako koristiti priručnik, te proći kroz neke od aktivnosti iz priručnika koje se tiču vještina budućnosti i profesionalnog usmjeravanja.

Događaj je namjenjen nastavnicama i nastavnicama, stručnim suradnicama i suradnicima koji svojim učenicama i učenicima žele ponuditi aktivnosti profesionalnog usmjeravanja, te neprofitnim organizacijama koje sa školama i/ili mladima rade na temama profesionalnog usmjeravanja.

Prijave:

Broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete do 5.10. putem online prijavnice.

Detaljan dnevni red bit će poslan u tjednu prije održavanja događaja. Svi sudionici dobivaju potvrdu o sudjelovanju u edukaciji u trajanju od 5 sati.

O projektu:

Wake up your vocation je Erasmus+ projekt čiji je cilj smanjenje jaza između sustava obrazovanja i tržišta rada, kako bi se mladima olakšala ta tranzicija. To činimo kroz pružanje aktivnosti i alata profesionalnog usmjeravanja nastavnicima i nastavnicama, stručnim suradnicima i suradnicama, učenicima i učenicama, te njihovim roditeljima.

Ovaj projekt okuplja organizacije iz Španjolske, Italije, Belgije i Hrvatske. Projekt vodi Zaklada Santa María la Real (Španjolska), zajedno s Agenzia regionale per il lavoro la formazione e l’accreditamento (Italija), Goethe-Institut e.V. (Belgija) i Zakladom Znanje na djelu (Hrvatska).

Više pročitajte ovdje.