Pravi vjetar u leđa za mlade!

srp 24, 2018 | Stem-Rastem-Istražujem, Vijesti

Glavni partner programa za mlade STEM.Rastem.Istražujem, tvrtka Zagrebačke otpadne vode i ove je godine na svom uređaju ugostila profesore, učenike i studente koji su se prijavili na program od izuzetne važnosti za sve generacije.

Ovaj program „STEM. Rastem. Istražujem“ bio je zajedno pokrenut od zaklade Znanje na djelu i Instituta Ruđer Bošković. Programom se želi mlade upoznati sa STEM područjem – što je STEM, gdje se primjenjuje, što rade stručnjaci u tim područjima te zašto je toliko upražnjenih radnih mjesta u STEM području.

Programom se učenike i nastavnike uključuje u praktično istraživanje prirodnih, matematičkih i tehničkih fenomena i problema u svakodnevnom životu. Potiče ih se da istražuju i eksperimentiraju s radionicama koje su pripremili znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković.

Tijekom jutarnjih sati učenici ili nastavnici, a nakon toga posjećuju tvrtke u kojima se upravo ta znanja koriste u svakodnevnom poslu. Učenici sudjeluju i u manifestaciji Otvoreni dan IRB-a.

Na taj način, pruža im se stvarna slika primjene STEM-a u životu, industriji i poslovanju.

Gotovo svi prisutni na našem obilasku uređaja na Žitnjaku imali su pitanje, na koji način je moguće zaposliti se na uređaju koji se bavi ekologijom te koja su znanja i vještine najpotrebnija u tom području. Uz grupu u sklopu programa u pratnji je bila Vera Pfaff, voditeljica ureda Znanje na djelu, dok su od strane ZOV-a sve prisutne proveli uređajem glavni tehnolog Marin Ganjto te glasnogovornica Astrid Werbolle.

Na taj je način još jednom dat pečat na podupiranju programa koji spaja obrazovni i poslovni svijet, a sve kako bi naše mlade zadržali u našoj zemlji i omogućili im lijepu te ispunjenu budućnost na budućim radim mjestima.

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Svake godine, međunarodni dionici iz znanosti, politike, poslovnog svijeta i kulture, te stotine mladih stipendista iz Europe i šire, sastaju se na Europskom Forumu Alpbach u austrijskim Alpama. Ove godine, forum je održan od 21. kolovoza do 2. rujna, pod nazivom NOVA...