Pravi vjetar u leđa za mlade!

Glavni partner programa za mlade STEM.Rastem.Istražujem, tvrtka Zagrebačke otpadne vode i ove je godine na svom uređaju ugostila profesore, učenike i studente koji su se prijavili na program od izuzetne važnosti za sve generacije.

Ovaj program „STEM. Rastem. Istražujem“ bio je zajedno pokrenut od zaklade Znanje na djelu i Instituta Ruđer Bošković. Programom se želi mlade upoznati sa STEM područjem – što je STEM, gdje se primjenjuje, što rade stručnjaci u tim područjima te zašto je toliko upražnjenih radnih mjesta u STEM području.

Programom se učenike i nastavnike uključuje u praktično istraživanje prirodnih, matematičkih i tehničkih fenomena i problema u svakodnevnom životu. Potiče ih se da istražuju i eksperimentiraju s radionicama koje su pripremili znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković.

Tijekom jutarnjih sati učenici ili nastavnici, a nakon toga posjećuju tvrtke u kojima se upravo ta znanja koriste u svakodnevnom poslu. Učenici sudjeluju i u manifestaciji Otvoreni dan IRB-a.

Na taj način, pruža im se stvarna slika primjene STEM-a u životu, industriji i poslovanju.

Gotovo svi prisutni na našem obilasku uređaja na Žitnjaku imali su pitanje, na koji način je moguće zaposliti se na uređaju koji se bavi ekologijom te koja su znanja i vještine najpotrebnija u tom području. Uz grupu u sklopu programa u pratnji je bila Vera Pfaff, voditeljica ureda Znanje na djelu, dok su od strane ZOV-a sve prisutne proveli uređajem glavni tehnolog Marin Ganjto te glasnogovornica Astrid Werbolle.

Na taj je način još jednom dat pečat na podupiranju programa koji spaja obrazovni i poslovni svijet, a sve kako bi naše mlade zadržali u našoj zemlji i omogućili im lijepu te ispunjenu budućnost na budućim radim mjestima.

Povezano…

Probudi svoj poziv

Probudi svoj poziv

Zaklada Znanje na djelu sudjeluje u programu Erasmus+ kroz WAKE UP YOUR VOCATION, projekt koji uključuje više od 30 edukativnih centara, 600 mladih, roditelja te javnih i privatnih subjekata kako bi smanjili jaz između obrazovnog sustava i tržišta rada i olakšali...

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Od 23. do 25. ožujka 2022. godine partneri StartNet Europe mogli su se sastati uživo po prvi put u više od dvije godine. U Zagrebu je organiziran šesti StartNet Europe Network sastanak na kojemu su sudjelovali partneri iz Austrije (), Belgije (Tracé Brussels),...