S velikim veseljem najavljujemo nastavak programa Pogledaj.Probaj. Doživi. 2020. Poučeni prijašnjim iskustvom, počinjemo provoditi program s učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola. Program se odvija u dvije etape. Prvi korak u provedbi programa je inicijalna radionica Skok u budućnost u sklopu koje učenici uče prepoznati svoje vrijednosti, ali i pisati životopis te na što sve trebaju paziti prilikom razgovora za posao. Radionicu provodi stručnjak ljudskih resursa i odvija se u prostorima škole. Nakon radionice slijedi posjet kompanijama na dvodnevnu praksu (job-sadowing). Učenici koji se prijave za program „Pogledaj. Probaj. Doživi.“ mogu odabrati neku od naših partnerskih tvrtki, te tamo provesti dva dana kao „sjena“ jednome od zaposlenika. Ove godine počinjemo provoditi i program za učenike osnovnih škola, uskoro više o tome.

“Ono što mi se činilo najvećim minusom u odvjetničkom poslu bilo je da ću morati provoditi sate i sate ispred računala u uredu i pisati dokumente. Vi ste mi uspjeli pokazati da je posao odvjetnika mnogo više od toga te ste me uvjerili da je taj posao zanimljiv, dinamičan i da se čovjek može zamisliti u tom poslu cijeli svoj život. Usprkos težini posla, smatram da mogu uživati u svom poslu kao odvjetnik i ova mi je praksa pomogla da zacementiram svoju želju i cilj da budem odvjetnik. Najviše mi se svidjelo što ste bili toliko otvoreni i stvarno mi pokazali i na vlastitom primjeru što sve budući odvjetnik mora proći. Vaše dugotrajno iskustvo zajedno s Domagojevim pomoći će mi da se bolje pripremim za fakultet i što uspješnije ga završim kako bih jednom postao poput Vas.”

(Josip, Prva gimnazija)

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Svake godine, međunarodni dionici iz znanosti, politike, poslovnog svijeta i kulture, te stotine mladih stipendista iz Europe i šire, sastaju se na Europskom Forumu Alpbach u austrijskim Alpama. Ove godine, forum je održan od 21. kolovoza do 2. rujna, pod nazivom NOVA...