Održana konferencija i radionica za nastavnike/ce na temu Vještine budućnosti i profesionalno usmjeravanje mladih

lis 12, 2023 | Vijesti, Wake up

U sklopu Erasmus+ projekta Wake up your vocation, u Zagrebu je u utorak 10.10. održana završna konferencija projekta i radionica na temu Vještine budućnosti i profesionalno usmjeravanje mladih. U radionici je sudjelovalo više od 20 nastavnika/ca, stručnih suradnika/ca i ravnatelja/ica škola iz Zagreba, Samobora i Daruvara.

Na događaju je detaljnije predstavljen metodički priručnik „Na putu do tržišta rada“, koji će prosvjetnim radnicima služiti kao pomagalo u profesionalnom usmjeravanju djece i mladih. Priručnik je besplatno dostupan za preuzimanje preko QR koda: 

 O projektu:

Wake up your vocation je Erasmus+ projekt čiji je cilj smanjenje jaza između sustava obrazovanja i tržišta rada, kako bi se mladima olakšala ta tranzicija. To činimo kroz pružanje aktivnosti i alata profesionalnog usmjeravanja nastavnicima i nastavnicama, stručnim suradnicima i suradnicama, učenicima i učenicama, te njihovim roditeljima.

Ovaj projekt okuplja organizacije iz Španjolske, Italije, Belgije i Hrvatske. Projekt vodi Zaklada Santa María la Real (Španjolska), zajedno s Agenzia regionale per il lavoro la formazione e l’accreditamento (Italija), Goethe-Institut e.V. (Belgija) i Zakladom Znanje na djelu (Hrvatska).

Više pročitajte ovdje.