Mehatronika – moje buduće zanimanje?

stu 16, 2021 | Vijesti

Predstavljamo gosta sljedeće Karijeroteke: Marko Purić, magistar inženjer mehatronike

 

K: Gospodine Purić, možete li se kratko predstaviti našim pratiteljima? 

Bok svima! Uzbuđen sam što sam dio programa Karijeroteka. Zovem se Marko Purić i u KONČAR – Institutu za elektrotehniku radim već dvije godine. Završio sam preddiplomski studij mehatronike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu te magistarski studijski mehatronike na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informatike Sveučilišta u Mariboru.

 

K: Kako se točno zove vaše zanimanje?

Istraživač u odjelu Programske platforme, PJ Digitalne platforme i sustavi, KONČAR – Institut za elektrotehniku d.d.

 

K: To zvuči malo komplicirano. Jel’ vaš posao kompliciran?

Moj posao vrlo je zanimljiv, svakodnevno se susrećem s izazovima povezanima s programiranjem ugrađenih sustava te rješavanjem problema koji uključuje hardver i softver. Vrlo je uzbudljivo vidjeti rezultate mojeg rada koji su prisutni u našem svakodnevnom okruženju, primjerice u našim tramvajima i vlakovima.

 

K: Za kraj, zašto da se srednjoškolci prijave na Karijeroteku?

Pridružite mi se na predavanju na kojem ću vam detaljnije predstaviti zašto je rad u ovome zanimanju dinamičan i zanimljiv te odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz odabir područja mehatronike kao vašeg budućeg zanimanja.

 

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Svake godine, međunarodni dionici iz znanosti, politike, poslovnog svijeta i kulture, te stotine mladih stipendista iz Europe i šire, sastaju se na Europskom Forumu Alpbach u austrijskim Alpama. Ove godine, forum je održan od 21. kolovoza do 2. rujna, pod nazivom NOVA...