Mehatronika – moje buduće zanimanje?

Predstavljamo gosta sljedeće Karijeroteke: Marko Purić, magistar inženjer mehatronike

 

K: Gospodine Purić, možete li se kratko predstaviti našim pratiteljima? 

Bok svima! Uzbuđen sam što sam dio programa Karijeroteka. Zovem se Marko Purić i u KONČAR – Institutu za elektrotehniku radim već dvije godine. Završio sam preddiplomski studij mehatronike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu te magistarski studijski mehatronike na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informatike Sveučilišta u Mariboru.

 

K: Kako se točno zove vaše zanimanje?

Istraživač u odjelu Programske platforme, PJ Digitalne platforme i sustavi, KONČAR – Institut za elektrotehniku d.d.

 

K: To zvuči malo komplicirano. Jel’ vaš posao kompliciran?

Moj posao vrlo je zanimljiv, svakodnevno se susrećem s izazovima povezanima s programiranjem ugrađenih sustava te rješavanjem problema koji uključuje hardver i softver. Vrlo je uzbudljivo vidjeti rezultate mojeg rada koji su prisutni u našem svakodnevnom okruženju, primjerice u našim tramvajima i vlakovima.

 

K: Za kraj, zašto da se srednjoškolci prijave na Karijeroteku?

Pridružite mi se na predavanju na kojem ću vam detaljnije predstaviti zašto je rad u ovome zanimanju dinamičan i zanimljiv te odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz odabir područja mehatronike kao vašeg budućeg zanimanja.

 

Povezano…

Probudi svoj poziv

Probudi svoj poziv

Zaklada Znanje na djelu sudjeluje u programu Erasmus+ kroz WAKE UP YOUR VOCATION, projekt koji uključuje više od 30 edukativnih centara, 600 mladih, roditelja te javnih i privatnih subjekata kako bi smanjili jaz između obrazovnog sustava i tržišta rada i olakšali...

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Od 23. do 25. ožujka 2022. godine partneri StartNet Europe mogli su se sastati uživo po prvi put u više od dvije godine. U Zagrebu je organiziran šesti StartNet Europe Network sastanak na kojemu su sudjelovali partneri iz Austrije (), Belgije (Tracé Brussels),...