Konferencija NECE 2020: “Ponovno povezivanje u postpandemijskom svijetu. Građansko obrazovanje za demokraciju i održivost.”

lis 21, 2020 | Uncategorized @hr, Vijesti

Savezna agencija za građansko obrazovanje / bpb poziva Vas na konferenciju NECE 2020: “Ponovno povezivanje u postpandemijskom svijetu. Građansko obrazovanje za demokraciju i održivost.” od 5. do 7. studenog 2020.

Povodom njemačkog predsjedanja EU, NECE (Networking European Citizenship Education) – Europska platforma za obrazovanje o državljanstvu održat će izdanje svoje godišnje konferencije za 2020. godinu u online formatu.

Konferencija će naglasiti nužnost obrazovanja za građanstvo u svijetu pandemije i ekološkog rizika. Građansko obrazovanje je više nego ikad javno dobro koje bi trebalo biti na vrhu političkih prioriteta u Europi i drugim dijelovima svijeta.

Više od 15 panela i radionica bit će dostupno putem prijenosa uživo, videokonferencija i platformi za digitalno umrežavanje, usredotočujući se na tri središnja tematska klastera NECE 2020: ‘Redefining citizenship education‘, ‘Restarting Europe’ i ‘Rethinking the world‘.

Maja Göpel (The New Institute, Njemačka) otvorit će konferenciju uvodnom točkom ‘Rethinking our World – Reconciling Climate Change & Democracy’ nakon čega će uslijediti debata s Grace Maingi (Uraia Trust, Kenija).

Prijavite se do 28. listopada 2020. 

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Svake godine, međunarodni dionici iz znanosti, politike, poslovnog svijeta i kulture, te stotine mladih stipendista iz Europe i šire, sastaju se na Europskom Forumu Alpbach u austrijskim Alpama. Ove godine, forum je održan od 21. kolovoza do 2. rujna, pod nazivom NOVA...