Konferencija NECE 2020: “Ponovno povezivanje u postpandemijskom svijetu. Građansko obrazovanje za demokraciju i održivost.”

lis 21, 2020 | Uncategorized @hr, Vijesti

Savezna agencija za građansko obrazovanje / bpb poziva Vas na konferenciju NECE 2020: “Ponovno povezivanje u postpandemijskom svijetu. Građansko obrazovanje za demokraciju i održivost.” od 5. do 7. studenog 2020.

Povodom njemačkog predsjedanja EU, NECE (Networking European Citizenship Education) – Europska platforma za obrazovanje o državljanstvu održat će izdanje svoje godišnje konferencije za 2020. godinu u online formatu.

Konferencija će naglasiti nužnost obrazovanja za građanstvo u svijetu pandemije i ekološkog rizika. Građansko obrazovanje je više nego ikad javno dobro koje bi trebalo biti na vrhu političkih prioriteta u Europi i drugim dijelovima svijeta.

Više od 15 panela i radionica bit će dostupno putem prijenosa uživo, videokonferencija i platformi za digitalno umrežavanje, usredotočujući se na tri središnja tematska klastera NECE 2020: ‘Redefining citizenship education‘, ‘Restarting Europe’ i ‘Rethinking the world‘.

Maja Göpel (The New Institute, Njemačka) otvorit će konferenciju uvodnom točkom ‘Rethinking our World – Reconciling Climate Change & Democracy’ nakon čega će uslijediti debata s Grace Maingi (Uraia Trust, Kenija).

Prijavite se do 28. listopada 2020.