Kako se kemija primjenjuje u gospodarstvu?

Početkom ožujka, u sklopu programa „Pogledaj. Probaj. Doživi.“ zaklade Znanje na djelu, učenici Osnovne škole Medvedgrad posjetili su Centralni ispitni laboratoriji koji djeluje u sklopu tvrtke INA d.d. Učenicima šestih, sedmih i osmih razreda predstavljen je laboratorij tvrtke te su i sami mogli sudjelovati u jednostavnim kemijskim eksperimentima. Radionicu za djecu osmislile su i održale doktorica znanosti Jelena Parlov Vuković, inženjerka kemije Nada Uzorinac Nasipak te kemijske tehničarke Snježana Prpa-Varović i Natalija Vraneša.

Program „Pogledaj. Probaj. Doživi.“, provodi se već šestu godinu za redom, no dosada je bio namijenjen isključivo učenicima srednjih škola. Zaklada Znanje na djelu 2020. godine pokreće pilot projekt za osnovnoškolce jer su istraživanja pokazala da se učenici već u osnovnim školama odlučuju za razvoj karijere.

„Laboratorij u našoj školi nije tako dobro opremljen te je ovo učenicima idealna prilika da vide pravi laboratorij, ali i da vide kako se kemija upotrebljava u gospodarstvu“, izjavila je Martina Brkljačić, nastavnica iz OŠ Medvedgrad te voditeljica kemijske grupe.

Podsjetimo, glavni cilj programa „Pogledaj. Probaj. Doživi.“ jest povezivanje obrazovanja i gospodarstva, a time i upoznavanje učenika s mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj te, dugoročno, povećanje zaposlenosti mladih i sprječavanje njihovog odlaska iz Hrvatske.

Povezano…

Probudi svoj poziv

Probudi svoj poziv

Zaklada Znanje na djelu sudjeluje u programu Erasmus+ kroz WAKE UP YOUR VOCATION, projekt koji uključuje više od 30 edukativnih centara, 600 mladih, roditelja te javnih i privatnih subjekata kako bi smanjili jaz između obrazovnog sustava i tržišta rada i olakšali...

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Od 23. do 25. ožujka 2022. godine partneri StartNet Europe mogli su se sastati uživo po prvi put u više od dvije godine. U Zagrebu je organiziran šesti StartNet Europe Network sastanak na kojemu su sudjelovali partneri iz Austrije (), Belgije (Tracé Brussels),...