Početkom ožujka, u sklopu programa „Pogledaj. Probaj. Doživi.“ zaklade Znanje na djelu, učenici Osnovne škole Medvedgrad posjetili su Centralni ispitni laboratoriji koji djeluje u sklopu tvrtke INA d.d. Učenicima šestih, sedmih i osmih razreda predstavljen je laboratorij tvrtke te su i sami mogli sudjelovati u jednostavnim kemijskim eksperimentima. Radionicu za djecu osmislile su i održale doktorica znanosti Jelena Parlov Vuković, inženjerka kemije Nada Uzorinac Nasipak te kemijske tehničarke Snježana Prpa-Varović i Natalija Vraneša.

Program „Pogledaj. Probaj. Doživi.“, provodi se već šestu godinu za redom, no dosada je bio namijenjen isključivo učenicima srednjih škola. Zaklada Znanje na djelu 2020. godine pokreće pilot projekt za osnovnoškolce jer su istraživanja pokazala da se učenici već u osnovnim školama odlučuju za razvoj karijere.

„Laboratorij u našoj školi nije tako dobro opremljen te je ovo učenicima idealna prilika da vide pravi laboratorij, ali i da vide kako se kemija upotrebljava u gospodarstvu“, izjavila je Martina Brkljačić, nastavnica iz OŠ Medvedgrad te voditeljica kemijske grupe.

Podsjetimo, glavni cilj programa „Pogledaj. Probaj. Doživi.“ jest povezivanje obrazovanja i gospodarstva, a time i upoznavanje učenika s mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj te, dugoročno, povećanje zaposlenosti mladih i sprječavanje njihovog odlaska iz Hrvatske.

Uspješno dovršen projekt Transition Dialogue 2019-2022

Uspješno dovršen projekt Transition Dialogue 2019-2022

Na skupu stručnjaka i predstavnika medija u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa 23. studenoga 2022. predstavljeni su rezultati međunarodnog projekta Transition Dialogue 2019-2022 – Dealing with change in democratic ways. Projekt je započeo mapiranjem načina na...