Tvrtke kao mjesto građanskog obrazovanja

ožu 4, 2022 | Vijesti

TVRTKE KAO MJESTO GRAĐANSKOG OBRAZOVANJA

Udružili smo se s THE CIVICS Innovation Hub-om kao partnerom na projektu CIVIC SCOUTS. U petak, 11. veljače, Anja Ostermann, su-osnivačica i jedna od vodećih partnerica THE CIVICS-a predstavila je projekt u Zagrebu.

THE CIVICS Innovation Hub je pan-europska nevladina organizacija koju su osnovale Anja Ostermann, Louisa Slavkova i Dr. Caroline Hornstein Tomić. THE CIVICS se bavi građanskim obrazovanjem i demokracijom. Glavni je zadatak je podržati građane i edukatore koji djeluju u području građanskog obrazovanja u suočavanju s izazovima našeg vremena, kao što su prijetnje demokraciji, uzroci i posljedice klimatskih promjena, rastuća polarizacija i društvene podjele.

U ovom nedavno lansiranom projektu, CIVIC SCOUTS, THE CIVICS Innovation Hub i Znanje na djelu pružaju podršku tvrtkama da i same postanu mjesto građanskog obrazovanja. Na sastanku održanom u veljači, predstavnici ovih dviju organizacija susreli su se s predstavnicima AHK Kroatien (Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora), Advantage Austria i Švicarskog veleposlanstva. Projekt, koji podupiru Zaklada Robert Bosch Stiftung i Njemačka agencija za građansko obrazovanje potiče organsko stvaranje strukovnog obrazovanja unutar građanskog. Sudionici koji postanu “skauti” projekta CIVIC SCOUTS zapravo se pretvaraju u facilitatore rasprava raznih tema građanskog obrazovanja.