Održana inkubator radionica na temu ekonomske i financijske pismenosti

stu 8, 2022 | Vijesti

Zaklada Znanje na djelu sudjelovala je u organizaciji prve tzv. Inkubator radionice u prostorima BELvue muzeja u Bruxellesu, pod vodstvom THE CIVICS Innovation Hub i uz potporu Zaklade ERSTE. Radionica je održana od 24. do 26. listopada, s fokusom na sjecište ekonomske i financijske pismenosti i građanskog obrazovanja.

Tijekom 2,5 dana, provoditelji građanskog obrazovanja, ekonomisti, filmski redatelji, ravnatelji muzeja, kustosi i influenceri iz 5 europskih zemalja osmislili su tri ideje kako objasniti ekonomske i financijske implikacije rata u Ukrajini pomoću alata građanskog obrazovanja tinejdžerima  od 15 do 18 godina. Radionica je započela doprinosima dvoje ekonomskih stručnjaka: Vedrane Pribičević sa Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta iz Hrvatske i Adriana Nikolova s Instituta za tržišnu ekonomiju iz Bugarske, nakon čega je uslijedio komentar Valeriie Hulkovych, ukrajinske stručnjakinje za građansko obrazovanje  sa Sveučilišta u Göttingenu u Njemačkoj. Do kraja radionice, tri su tima osmislila projektne ideje koje koriste metode poput pripovijedanja, rada s očevicima, društvenih igara i školskih projektnih tjedana. Timovi će imati priliku i dalje razviti svoje ideje u projektne prijedloge, te tražiti financijsku potporu za njihovu provedbu.

Više o inkubator radionicama kao interdisciplinarnom formatu razmjene usmjerenom na poticanje inovativnosti u građanskom obrazovanju, te posebno o inkubator radionici na temu ekonomske i financijske pismenosti, možete pročitati ovdje.