Održana inkubator radionica na temu ekonomske i financijske pismenosti

stu 8, 2022 | Vijesti

Zaklada Znanje na djelu sudjelovala je u organizaciji prve tzv. Inkubator radionice u prostorima BELvue muzeja u Bruxellesu, pod vodstvom THE CIVICS Innovation Hub i uz potporu Zaklade ERSTE. Radionica je održana od 24. do 26. listopada, s fokusom na sjecište ekonomske i financijske pismenosti i građanskog obrazovanja.

Tijekom 2,5 dana, provoditelji građanskog obrazovanja, ekonomisti, filmski redatelji, ravnatelji muzeja, kustosi i influenceri iz 5 europskih zemalja osmislili su tri ideje kako objasniti ekonomske i financijske implikacije rata u Ukrajini pomoću alata građanskog obrazovanja tinejdžerima  od 15 do 18 godina. Radionica je započela doprinosima dvoje ekonomskih stručnjaka: Vedrane Pribičević sa Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta iz Hrvatske i Adriana Nikolova s Instituta za tržišnu ekonomiju iz Bugarske, nakon čega je uslijedio komentar Valeriie Hulkovych, ukrajinske stručnjakinje za građansko obrazovanje  sa Sveučilišta u Göttingenu u Njemačkoj. Do kraja radionice, tri su tima osmislila projektne ideje koje koriste metode poput pripovijedanja, rada s očevicima, društvenih igara i školskih projektnih tjedana. Timovi će imati priliku i dalje razviti svoje ideje u projektne prijedloge, te tražiti financijsku potporu za njihovu provedbu.

Više o inkubator radionicama kao interdisciplinarnom formatu razmjene usmjerenom na poticanje inovativnosti u građanskom obrazovanju, te posebno o inkubator radionici na temu ekonomske i financijske pismenosti, možete pročitati ovdje.

 

Uspješno dovršen projekt Transition Dialogue 2019-2022

Uspješno dovršen projekt Transition Dialogue 2019-2022

Na skupu stručnjaka i predstavnika medija u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa 23. studenoga 2022. predstavljeni su rezultati međunarodnog projekta Transition Dialogue 2019-2022 – Dealing with change in democratic ways. Projekt je započeo mapiranjem načina na...

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Znanje na djelu na Europskom forumu Alpbach

Svake godine, međunarodni dionici iz znanosti, politike, poslovnog svijeta i kulture, te stotine mladih stipendista iz Europe i šire, sastaju se na Europskom Forumu Alpbach u austrijskim Alpama. Ove godine, forum je održan od 21. kolovoza do 2. rujna, pod nazivom NOVA...