CLIL-ROBOTIK

Kroatische CLIL Robotik Meisterschaft 2020: Finale

Znanje na djelu / Wissen am Werk ponosni je partner programa 3. Kroatische CLIL – Robotik-Meisterschaft 2020: Finale, koji će se održati krajem 2020. godine uz podršku sljedećih partnera: Gimnazija i strukovna škola Bernardin Frankopan Ogulin, Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin i DoxaKey Education.

Budući da Hrvatska i Njemačka 2020. godine dijele predsjedanje Vijećem EU-a, tema ovogodišnjeg natjecanja posvećena je pitanju što dugoročno povezuje dvije države. “Hrvatska i Njemačka 2050. godine: Kakvu ulogu igraju roboti?” tema je ovogodišnjeg natjecanja. Timovi osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske mogu se prijaviti sa svojim projektima.

O proglašenju pobjednika odlučivat će četveročlani žiri koji se sastoji od sljedećih članova: Marko Javorina (Agencija zoo), Irena Horvatić – Bilić (Predsjednica Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika), Bruno Boban (Voditelj Odjel za odnose s javnošću u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu) i Filip Krapić (Znanje na djelu/Wissen am Werk). Predaja konačnih projekata školaraca traje do 20. prosinca 2020. nakon čega će žiri odlučivati o konačnom pobjedniku.