350 UČENIKA SUDJELOVALO U RADIONICAMA

U protekla dva tjedna održane su radionice „ Skok u budućnost“ u sklopu programa Pogledaj.Probaj.Doživi. za 350 učenika u devet srednjih i dvije osnovne škole u Zagrebu. Radionica „Skok u budućnost“ mlade usmjerava k odabiru karijere u skladu s vlastitim željama i vještinama i prvi je korak u programu Pogledaj. Probaj. Doživi. Sljedeći korak je odabir institucije ili tvrtke u koju se želi ići na praksu. Školarci biraju između muzeja i bolnica, odvjetničkih ureda ili velikih poduzeća te će tijekom ožujka i travnja u odabranoj tvrtki provesti dva dana kao „sjena“ jednog od zaposlenika.

Program Pogledaj. Probaj. Doživi. održava se već šest godina, no po broju učenika koji su sudjelovali u radionicama, godina 2020 svakako je rekordna!

U ovoj je školskoj godini počela i dugo iščekivana reforma školstva. Zaklada Znanje na djelu već se više od pet godina bavi upravo „Školom za život“ te kroz svoje programe školarcima daje uvid u svijet rada, upoznaje ih s mogućnostima izgradnje karijere, prikazuje kemiju, fiziku i biologiju kao uzbudljive predmete koji služe „za život“, a ne samo za popravljanje prosjeka.

Povezano…

Probudi svoj poziv

Probudi svoj poziv

Zaklada Znanje na djelu sudjeluje u programu Erasmus+ kroz WAKE UP YOUR VOCATION, projekt koji uključuje više od 30 edukativnih centara, 600 mladih, roditelja te javnih i privatnih subjekata kako bi smanjili jaz između obrazovnog sustava i tržišta rada i olakšali...

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Održan StartNet sastanak u Zagrebu

Od 23. do 25. ožujka 2022. godine partneri StartNet Europe mogli su se sastati uživo po prvi put u više od dvije godine. U Zagrebu je organiziran šesti StartNet Europe Network sastanak na kojemu su sudjelovali partneri iz Austrije (), Belgije (Tracé Brussels),...